Musical Esther

Sinds 2005 hebben we in de gemeente de gewoonte om eens in de twee jaar een musical uit te voeren in een kerkdienst. In 2010 hebben we de musical “Paulus, eigenzinnige doorzetter” opgevoerd. Komend seizoen hopen we weer een nieuwe musical uit te voeren op 21 april 2013. We gaan aan de slag met de musical Esther. Ester is een klein maar boeiend bijbelboek uit het Oude Testament. Een verhaal van alle eeuwen. Over een weggevoerd volk, onderdrukking en een machteloze koning Ahosveros die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. Haman’s ideeën krijgen alle ruimte, totdat Mordechai en Esther hem ontmaskeren.
Iedereen die wil kan meedoen! Je kunt je opgeven voor de zanggroep of voor de spelersgroep, maar ook voor de catering, het decor of voor de kledingcommissie.

De startavond voor alle deelnemers is gepland op maandag 4 februari 2013.

Achtergrondinformatie:

Esther is een klein maar boeiend bijbelboek uit het Oude Testament. Een verhaal van alle eeuwen. Over een weggevoerd volk, onderdrukking en een koning Ahosveros die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. Adviseur van de koning Haman krijgt alle ruimte om zijn haat tegen de Joden uit te venten, totdat Mordekai en Esther hem ontmaskeren. De musicalliedjes zijn afkomstig uit de musical ‘Esther’, die geschreven is door Gerard van Midden en Gerard van Amstel. Jan Willem Drost heeft het script herschreven.
Iedereen die wil kan meedoen. Je kunt je opgeven voor de zanggroep, of voor de spelersgroep, maar ook voor de catering, het decor of voor andere werkzaamheden (zoals uitzoeken van kleding, kinderprogramma, maken van een Estherbrief, PR e.d.). Een Close Team coördineert alle zaken rondom de musical en bestaat uit de volgende personen: Lis Scharn, Anneke Goeree, Marco en Nicoline Corbijn (beiden deeltijd), Edwin van Roekel en Gerjon Elings. Bij hen kun je terecht met vragen, opmerkingen e.d. Wellicht zal een van hen ook jou benaderen met een vraag. De ervaring leert dat heel veel mensen een grote of kleine rol spelen bij deze gemeentemusical. Dat is juist een mooi aspect van dit project; we studeren niet alleen een stuk in, maar door intensief samen te werken, te zingen en te spelen, leren we elkaar op een andere manier en soms beter kennen. Dat maakt ons meer tot gemeente.

Oefendata zanggroep

Startavond 4 februari, 20 februari, 27 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april, 10 april, 17 april, en het musical weekend van 19 - 21 april.

Musicalweekend 19 - 21 april

Van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april is het musicalweekend. Alle groepen zijn dit weekend actief door te oefenen, voor te bereiden, e.d. Veel zaken die apart geoefend zijn worden dan naast elkaar gezet, in elkaar gepast. Op zaterdag gebruiken we de lunch en het avondeten in de kerk. Op deze dag zullen we de musical een aantal keren ‘doorlopen’ (dat wil zeggen het geheel spelen), met als afsluiting de generale repetitie. Op zondag voeren we de musical op. Na het opruimen is er een lunch ter afsluiting voor alle mensen die hebben meegewerkt aan de musical.
 Reserveert u de uitvoering en het musicalweekend alvast in uw agenda?

Gerjon Elings

zo sept 30 @ 9:30AM -
zo sept 30 @ 9:30AM -
zo okt 07 @ 9:30AM -