Informatie

Normaal gesproken zijn de kerkdiensten van onze gemeente in de protestantse kerk in Beuningen, afwisselend om 09.30 en 11.00 uur. Hoe laat de kerkdienst is, kunt u via de agenda vinden. 

Via de contactpagina kunt u contact opnemen met verschillende mensen uit onze kerkelijke organisatie. Mocht de persoon die u zoekt er niet bij zijn, dan kunt u het algemene contact formulier gebruiken.

Informatie zoals telefoonnummer, adres, bankrekeningnummers, etc kunt u op deze pagina vinden.

En voor het diensten- en vergaderrooster: klik hier.

Er is een speciaal boekje gemaakt met daarin meer informatie over de jeugd- en tienerclub. Dat boekje kunt u hier downloaden.

Groeien

GROEIEN 

Leven is gericht op groei. In de natuur kijken we elk jaar in de lente met verwondering naar het zaad dat in de aarde valt en uitgroeit tot een plant die bloeit en vrucht draagt. Ook mensen kunnen in hun leven groeien, bloeien en vrucht dragen. Met aandacht volgen we de groei van een kind tot een volwassen man of vrouw.

 

Klik hier om te downloaden.

Nashville verklaring

De Protestantse Gemeente Beuningen-Winssen heeft met groot ongenoegen kennis genomen van de Nederlandse vertaling van de Nashvilleverklaring die is uitgebracht door een groep predikanten uit de orthodoxe vleugel van de protestantse kerk.

Wij herkennen ons niet in het standpunt en verklaren een open kerkgemeenschap te zijn waarin de liefde centraal staat en die altijd open staat voor mensen, ongeacht hun geaardheid. Iedereen moet zich welkom kunnen voelen.

Wij onderschrijven de reactie van de scriba van de Protestantse Kerk Nederland zie: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/nashville-verklaring-is-pastoraal-onverantwoord. Ds. René de Reuver, scriba van de generale synode, betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. De Nashville-verklaring is theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord. Ze is daarom niet dienstbaar aan het gesprek in gemeenten over gender, seksualiteit en zegen.

Wij hechten aan de eenheid van de kerk: ook binnen de kerk geldt de oproep elkaar lief te hebben. Daarom moet een open gesprek mogelijk zijn, ook over gevoelige onderwerpen waarover binnen de kerk verschillen van inzicht zijn. Dit gesprek mag nooit gevoerd worden buiten de mensen om die het betreft en het mag hen nooit uitsluiten.

Freedom is a state of mind

Bezoek van Idea aan de TBS-kliniek in Zeeland

Zondag vertrok de 16+ groep van Idea Beuningen naar de TBS-kliniek in Zeeland om een bezoek te brengen in het kader van hun thema ‘Vrijheid’. In Zeeland wonen 88 mannelijke Tbs-gevangenen. Hoe dichter we in de buurt kwamen van de hoge ijzeren hekken met prikkeldraad, hoe zenuwachtiger we werden. Al onze eigendommen, op een gitaar en een trommel na, moesten in de auto achtergelaten worden en bij binnenkomst werden we nogmaals gecontroleerd via detectiepoortjes. Zo kreeg je bijna de indruk dat je zelf een grote misdaad op je geweten had. Gelukkig stond achter de detectiepoortjes het gemoedelijke en vriendelijk gezicht van Pastor Quang. Hij had dit bezoek voor ons geregeld en we liepen achter hem aan naar een ontmoetingszaaltje. Daar zouden we met twee gevangenen mogen praten, Bert en Nico (namen zijn gefingeerd).

Lees meer: Freedom is a state of...

Onderhoud website

Inrichting website

Vind u ook dat onze website wel eens wat meer up-to-date mag zijn. Dat de website wat opgevrolijkt kan worden??????
Dit is uw kans. Ik ben op zoek naar mensen die mee willen denken in een groepje over de inrichting van de website. Hoe vaak we bij elkaar komen? In het begin zal dat wat vaker zijn; als de website eenmaal is opgefrist, kan de frequentie omlaag.  Maar dat hangt ook van u af.
Stuurt u even een berichtje naar de webmaster (met als onderwerp "inrichting website") via deze link.. Ik neem dan contact met u op.

En wilt u actief meehelpen met het onderhouden van de website? Graag!!
Enige handigheid met computerprogramma's en programmeren is wel makkelijk, bij voorkeur HTML en/of Joomla. Ook dit kunt u mij laten weten via deze link. Vermeld bij het onderwerp "onderhouden website".

 

Met vriendelijke groet, 
Arnold.

 

Agenda

Geen evenementen

Download mailnieuws

klik hier

En via deze link gaat u naar het overzicht van alle downloads.

Download Kerkblad