Informatie

Normaal gesproken zijn de kerkdiensten van onze gemeente in de protestantse kerk in Beuningen, afwisselend om 09.30 en 11.00 uur. Hoe laat de kerkdienst is, kunt u via de agenda vinden. 

Via de contactpagina kunt u contact opnemen met verschillende mensen uit onze kerkelijke organisatie. Mocht de persoon die u zoekt er niet bij zijn, dan kunt u het algemene contact formulier gebruiken.

Informatie zoals telefoonnummer, adres, bankrekeningnummers, etc kunt u op deze pagina vinden.

En voor het diensten- en vergaderrooster: klik hier.

Er is een speciaal boekje gemaakt met daarin meer informatie over de jeugd- en tienerclub. Dat boekje kunt u hier downloaden.

Groeien

GROEIEN 

Leven is gericht op groei. In de natuur kijken we elk jaar in de lente met verwondering naar het zaad dat in de aarde valt en uitgroeit tot een plant die bloeit en vrucht draagt. Ook mensen kunnen in hun leven groeien, bloeien en vrucht dragen. Met aandacht volgen we de groei van een kind tot een volwassen man of vrouw.

 

Klik hier om te downloaden.

Kerkgebouwen

De gemeente heeft twee kerkgebouwen, namelijk in Beuningen en in Winssen. Het kerkgebouw in Beuningen bevindt zich aan het Kerkplein, schuin achter de rooms-katholieke Corneliuskerk. Het kerkgebouw in Winssen bevindt zich aan de notaris Steph. Roesstraat, vanaf de van Heemstraweg direct links.

De wekelijkse erediensten vinden, als regel, plaats in de protestantse kerk in Beuningen. Deze kerk is in 2001 na een grondige verbouwing heropend. Hoe de kerk er vroeger uitzag, is van de buitenkant nog te zien aan de kleurverschillen van de stenen. Het eenvoudige waterstaatskerkje met aan de achterzijde een grote pastorie werd voorzien van zijbeuken. Hierdoor was plaats voor een grote ontmoetingsruimte, die via de keuken doorgang biedt aan de vergaderkamers die op de begane grond van de oude pastorie zijn ingericht. De bovenverdieping van de pastorie is een appartement geworden dat geen kerkelijke functie meer heeft. 

De verbouwing van de kerk had een lange aanloop. Plannen waren er al heel lang; de kerk bood simpelweg niet voldoende ruimte voor het snel groeiende Beuningen, maar het kostte hoofdbrekens om naast voldoende financiële middelen ook nog toestemming van de seculiere en kerkelijke autoriteiten te krijgen. Het resultaat mag er echter zijn. De verbouwing werd onder architectuur doorgevoerd. De inrichting werd onder deskundige leiding aangepast aan de eisen van de tijd en ademt een heel eigen sfeer, die met alle eigentijdsheid toch klassiek aandoet.

Het liturgische centrum kan gemakkelijk worden aangepast, mocht de aard van de kerkdienst daarom vragen, en is van alle kanten vlot toegankelijk voor gemeenteleden die in de dienst een rol vervullen. Met de verbouwing kwam er ook een 'nieuw' Van Dam orgel, afkomstig uit een kerk te Schiedam, met meerdere registers en twee klavieren.

Henny Brugman heeft een mooi overzicht gemaakt van de geschiedenis van onze kerk. Dat is hier te downloaden.

Kerkplein 7, Beuningen

Kerkgebouw Beuningen

 

 

De protestantse kerk in Winssen is een klein kerkje dat een grote onderhoudsbeurt heeft ondergaan en er erg mooi bij ligt. De gemeente maakt van dit gebouw nog af en toe gebruik.

Dit kerkje een geliefde trouwlocatie.

 

Notaris Roesstraat, Winssen

Kerkgebouw Winssen

(Het kerkgebouw in Winssen vanaf de achterzijde)

De kosten voor het huren van een het kerkje van Winssen voor bijvoorbeeld een trouwerij of het huren van een zaaltje in de kerk in Beuningen kunt u hier vinden.

 

Agenda

Geen evenementen

Download mailnieuws

klik hier

En via deze link gaat u naar het overzicht van alle downloads.

Download Kerkblad